Kinesiotaping

Waar komt het vandaan en wat is Kinesio Taping?
Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesio Tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesio Tape:
- Pijndemping
- Geeft steun aan spieren en gewrichten
- Verwijdert oedeem
- Corrigeert gewrichten en weefsel

Voordeel van deze methode:
De tape kan dagen blijven zitten, dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelf doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen en ademend.

Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?
De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape.